Λάθος κατάλαβε το μήνυμα


Βρε παιδιά, μήπως σας βρίσκεται καμιά καρέκλα για να κάτσουν όλοι οι υπουργοί του επιτελικού κράτους;

Του Νικηφόρου Βαρονέτου

Ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης, για να διασκεδάσει τις δυσμενείς επιπτώσεις από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, δήλωσε ότι έλαβε το μήνυμά τους και προχώρησε σ’ ένα βεβιασμένο ανασχηματισμό. Έτσι, «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς».

Ο κ. Μητσοτάκης, στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου, εξέπεμψε μήνυμα «συνολικής επανεκκίνησης», εννοώντας ότι η κυβέρνησή του δεν προτίθεται να αλλάξει, αλλά, να εντείνει τις ακολουθούμενες μέχρι σήμερα πολιτικές της. Αλήθεια, αυτό το μήνυμα έλαβε ή κάνει πως δεν καταλαβαίνει;

«Οι συμπολίτες μας ζήτησαν ουσιαστικά περισσότερη δουλειά και λιγότερα λάθη, με καλύτερα αποτελέσματα και μικρότερες καθυστερήσεις …» είπε ο Πρωθυπουργός.

Όχι, κ. Μητσοτάκη, οι πολίτες ζήτησαν αλλαγή των πολιτικών που εφαρμόζετε τα τελευταία πέντε χρόνια. Ζήτησαν αλλαγή πορείας για τη χώρα. Γι’ αυτό απονομιμοποίησαν την κυβέρνησή σας, που έχει πλέον την αποδοχή μόνο του 28% του ψηφοφόρων. Το υπόλοιπο 72% δεν σας εγκρίνει.

Η ακρίβεια, κ. Μητσοτάκη, που υποτίθεται ότι θέλετε να πατάξετε, είναι το αποτέλεσμα της συρρίκνωσης του παραγωγικού δυναμικού της χώρας και ιδιαίτερα αυτού του αγροτικού τομέα, γι’ αυτό και αυξάνονται ανεξέλεγκτα οι τιμές των τροφίμων. Επίσης, είναι το αποτέλεσμα του χρηματιστηρίου της ενέργειας, του κλεισίματος των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, της αδιαφορίας σας για την εκμετάλλευση των ελληνικών υδρογονανθράκων. Τέλος, είναι το αποτέλεσμα της διατήρησης των υψηλών συντελεστών του ΦΠΑ.

Οι πολίτες, κ. Μητσοτάκη, ζητούν βελτίωση της παρεχόμενης υγείας και παιδείας, τομείς που εσείς συρρικνώνετε και ιδιωτικοποιείτε, για να εμφανίσετε μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος  και να λάβετε τα εύσημα από την Κομισιόν.

Οι πολίτες, κ. Μητσοτάκη, παρά την προπαγάνδα, δε θέλουν την αποκαλούμενη «Πράσινη Συμφωνία» της ΕΕ που καταστρέφει τα βουνά μας για να τοποθετηθούν ανεμογεννήτριες και τα χωράφια για να «φυτευτούν» φωτοβολταϊκά, ενώ παράλληλα αυξάνει το ενεργειακό κόστος.

Οι πολίτες, κ. Μητσοτάκη, ζητούν σθεναρή υπεράσπιση των εθνικών συμφερόντων και όχι κατευναστική πολιτική με υποχωρήσεις και υποκλίσεις στον Ερντογάν. Ζητούν ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας και όχι αποστολή οπλικών συστημάτων από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου στην Ουκρανία. Επίσης ζητούν την ενεργή συμπαράσταση προς την κατεχόμενη Κυπριακή Δημοκρατία και όχι πομφόλυγες περί εφαρμογής του Διεθνούς Δικαίου.

Οι πολίτες, κ. Μητσοτάκη, θέλουν την υπεράσπιση της Μακεδονίας μας από τις συνέπειες  της ενδοτικής Συμφωνίας των Πρεσπών και όχι εκκλήσεις προς τους Σλαβοαλβανούς των Σκοπίων να την τηρήσουν.

Οι έλληνες πολίτες, κ. Μητσοτάκη, δεν εγκρίνουν την «Woke» ατζέντα σας. Δεν πιστεύουν ότι υπάρχουν, κατ’ επιλογήν, πολλά φύλα (ΛΟΑΤΚΙ+), παρά μόνο δύο (αρσενικό και θηλυκό). Δε θέλουν να μεγαλώνουν τα παιδιά με γονέα 1 και γονέα 2. Δε συμφωνούν με τη μετατροπή της ελληνικής κοινωνίας σε πολυπολιτισμική. Δε θέλουν να γεμίσετε τη χριστιανική Ελλάδα με τζαμιά και μιναρέδες. Δε θέλουν να εγκατασταθούν στην πατρίδα μας διάφορες αλλοεθνείς μειονότητες που θα αλλοιώσουν την ομοιογένεια του ελληνικού πληθυσμού. Δε θέλουν τον αντινατιβισμό σας.

Για όλα αυτά και πολλά άλλα κ. Μητσοτάκη πρέπει να πατήσετε φρένο και όχι γκάζι στις αποκαλούμενες «μεταρρυθμίσεις» σας. Μη θεωρήσετε, κ. Μητσοτάκη, ότι η ανυπαρξία μιας αξιόπιστης αντιπολίτευσης, με διαφορετικό εναλλακτικό πρόγραμμα, θα σας επιτρέψει να ολοκληρώσετε τις καταστροφικές, για τη χώρα, πολιτικές σας. Η τιμωρία αύριο θα είναι πολύ πιο  αυστηρή απ’ αυτήν που σας επέβαλλαν οι πολίτες στις ευρωεκλογές.

Υ.Γ. Ο Αλέξης Τσίπρας και το Ινστιτούτο του, διοργανώνουν σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ζόραν Ζάεφ στις 17 και 18 Ιουνίου, ακριβώς έξι χρόνια μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών (2018), Διεθνή Διάσκεψη για την «Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» στην Αθήνα. Οι άνθρωποι εκτός των άλλων είναι και προκλητικοί. Στη Διεθνή Διάσκεψη θα τιμηθεί με το Βραβείο των Πρεσπών! ο πρώην αμερικανός μεσολαβητής Μάθιου Νίμιτς, που το διάστημα 1994-2018 προσπαθούσε να επιτύχει μια οποιαδήποτε συμφωνία προκειμένου τα Σκόπια να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. Στη Διάσκεψη, μεταξύ πολλών άλλων, θα συμμετάσχουν οι πρώην υπουργοί Εξωτερικών, κατά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, Ν. Κοτζιάς και Ν. Ντιμιτρόβ, ο πρώην πρωθυπουργός του 1ου μνημονίου Γ. Παπανδρέου, ο βουλευτής της ΝΔ Θ. Ρουσόπουλος, ως πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο εκλεκτός του Κ. Μητσοτάκη Ευρωπαίος Επίτροπος Μ. Σχοινάς, ο Σ. Στεφάνου Γεν. Γραμματέας του κυπριακού ΑΚΕΛ και οι δήμαρχοι Αθήνας και Κωνσταντινούπολης Χ. Δούκας και Ε. Ιμάμογλου. Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Παμμακεδονικών Οργανώσεων κάλεσε για τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, στις 16.30, εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Ωδείο Αθηνών, όπου θα γίνει η Διεθνής Διάσκεψη, με κύριο στόχο να «τιμηθεί» η μειοδοτική Συμφωνία των Πρεσπών. Η εκδήλωση διαμαρτυρίας απαγορεύτηκε από την Ελληνική Αστυνομία.

 Πηγή : www.ellinikiantistasi.gr