Επιστροφή στη δραχμή…


Clip_2

Γράφει ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ 

        Είχαν σχέδιο οι Γερµανοί -οι κακοί δαίµονεs τnς υφηλίου- για το πώs θα  µεταβάλουν την Ελλάδα σε αποικία τους. Το εφήρµοσαν µε σατανικό τρόπο από νωρίs µέσω των εδώ υποτακτικών τους, του Σηµίτη, του Γιωργάκη Παπανδρέου και άλλων πρόθυµων να ξεσκονίσουν την ξενοκρατία. Έσπρωχναν τον κόσµο να παίζει στο χρηµατιστήριο, να παίρνει δάνεια συνεχώs, µε τέτοια ευκολία, που θα έπρεπε να βάλουν όλουs σε υποψίεs. Δυστυχώς, η πλειονότητα εύκολα πέφτει σε τέτοιες παγίδεs που έχουν οικονοµικό χαρακτήρα και κατόπιν, όταν αντιληφθούν οι πολίτεs τι έγινε, είναι αργά. Βρίσκονται, πια, αλυσοδεμένοι στο έλεοs «δηµίων» σαν  τον Στουρνάρα. Πράκτορεs ξένοι και εγχώριοι κινήθηκαν δραστήρια υπογείωs για να βρεθεί η χώρα µας δέσµια στα κάτεργα του καπιταλισµού.

      Ο Σερ Έρνεστ Κάστελ, τραπεζίτηs του βασιλέωs Εδουάρδου του 7ου τns Αγγλίαs έλεγε: «Όταν ήµουν νέοs, οι άνθρωποι µε αποκαλούσαν ριψοκίνδυνο παίκτη. Όταν οι δουλειέs µου µεγάλωσαν, µε είπαν κερδοσκόπο. Τώρα µε αποκαλούν τραπεζίτη. Αλλά εγώ πάντα το ίδιο πράγµα έκανα» … Ο Κάστελ βασιζόταν στην αρχή σύµφωνα µε την οποία, όταν οι άνθρωποι κυνηγούν το εύκολο κέρδοs, µετατρέπονται σε ένα κοπάδι που άλλοτε ορµά ηρωικά προς ωραία βοσκοτόπια και άλλοτε οδηγείται µοιρολατρικά στο σφαγείο. Σ’ ένα τέτοιο σφαγείο βρίσκεται σήµερα ο ελληνικόs λαόs. Κι ο Στoυρνάραs του πίνει το αίµα, χάριν της Μέρκελ. Το ίδιο έπαθαν και οι πολίτεs των χωρών του Νότου. Ο Πρόεδροs τns Γαλλίας Ολάντ (που δεν διδάχτηκε τίποτα από την εθνική υπερηφάνεια του Ντε Γκωλ και του Μιπεράν) µετεβλήθη σε χάντρα στο κοµπολόι της Μέρκελ. Θα έπρεπε να ανατρέξει στην ιστορία της πατρίδαs του, ώστε να πληροφορηθεί πωs στις 22 ιουνίου 1848, όταν χιλιάδεs εργάτεs βρέθηκαν απολυµένοι, χωρίς δουλειά, σε προκηρύξεις τους έγραφαν: «Αν αλυσοδέσουν το Παρίσι, θα υποδουλωθεί ολόκληρη η Ευρώπη … », Ήταν µοιραίο αυτό να συµβεί στις µέρεs µαs.

        Εάν ο Ολάντ είχε τις ίδιεs ευαισθησίες για την ανεξαρτησία της Γαλλίας, µε εκείνεs που τρέφει για τις γοητευτικέs καλλιτέχνιδεs, η χώρα του Δαντών και του Μαρά δεν θα έφτανε στο σηµείο να ξαναβρεθεί στην ατµόσφαιρα του Πεταίν. Δεν θα καταδεχόταν η υπερήφανη Γαλλία να βρίσκεται κάτω από την αλαζονική ηγεµονία του Δ’ Ράιχ. Ο υπουργόs Εξωτερικών της Γερµανίαs, ο Σταϊνµάγερ, ήλθε εδώ να επιθεωρήσει το προτεκτοράτο. Σαµαράς – Βενιζέλοs υποκλίθηκαν στον δυνάστη. Όταν, όµωs, ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνεs του ξεκαθάρισαν ότι δεν αποδέχονται τα µέτρα δουλείαs που συµφέρουν το Βερολίνο, εκείνοs άρχισε τις απειλέs. Toυs είπε άτι εάν χαλάσουν το γερµανικό µνηµονιακό οικοδόµηµα, η Ελλάδα θα αντιµετωπίσει τις συνέπειεs. Η Μέρκελ το είπε πιο κυνικά: «Δεν µας ενδιαφέρει η Ελλάδα. Αλλά εάν φύγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη, µπορεί να καταρρεύσουµε … ». Οι Βρυξέλλεs µας ετοιµάζουν νέο Μνηµόνιο και νέα θανατηφόρα µέτρα. Μάταια η συγκυβέρνηση προσπαθεί να το κρύψει. Θέλει τους πολίτεs να είναι πρόβατα µέσα στο µαντρί της υποτέλειας και της γερµανικήs κατοχής. Όσοι, όµωs, δεν έχουν τυφλωθεί από τον «ευρωπαϊκό σουσουδισµό» δεν έχουν πλέον καµία αµφιβολία ότι για να αναπνεύσουµε ελεύθερα, πρέπει να επανέλθουµε στο εθνικό µας νόµισµα.

          Πάνω σ’ αυτό το σηµείο, εκυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Λιβάνη ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και διαφωτιστικό βιβλίο, του εκλεκτού συναδέλφου Νίκου Ιγγλέση. Tίτλos του: «Επιστροφή στη δραχµή – η απάντηση στην ευρω-κατοχή». Συνιστώ σε όλουs ανεπιφύλακτα να το διαβάσουν, διότι λύνει πολλέs απορίες και ερωτηµατικά γύρω από το κατά πόσο συµφέρει να γυρίσουµε στο εθνικό νόµισµα. Ο Νίκος Ιγγλέσηs, πολιτικοποιηµένοs από τα νεανικά του χρόνια, µε οικονοµικέs σπουδέs στο Παρίσι, αµφισβητεί µε στοιχεία τη γερµανική Ευρώπη, το ευρω-µάρκο και τον ευρωµονόδροµο. Αποδεικνύει ωs έµπειροs οικονοµολόνος, ότι µε την εισαγωγή του εθνικού νοµίσµατοs της νέαs δραχμής θα αυξηθεί η ρευστότητα της οικονοµίαs, θα χρηµατοδοτούνται οι παραγωγικέs επενδύσειs, το κράτος θα παύσει να δανείζεται, δεν θα δηµιουργείται πια νέο χρέος και δεν θα πληρώνουµε άλλους τόκους. Η νέα δραχµή δεν θα υποτιµηθεί, κανείs δεν θα χάσει την περιουσία του και τα λεφτά του και δεν θα υπάρξει πληθωρισµόs. Η ανεργία συνεχώs θα µειώνεται µε τις νέεs επενδύσεις και οι µισθοί θα αυξάνονται προοδευτικά.

       Γράφει ο καλόs συνάδελφοs: «Τον Μάιο του 2010, οι συνδυασµένεs δυνάµειs του Δ’ Ράιχ και των διεθνών χρηµαταγορών κατέλαβαν την Ελλάδα. Τον Μάρτιο του 2013, σαράντα περίπου χρόνια µετά τον τουρκικό Αττίλα που άρπαξε το 40% της Κύπρου, έναs δεύτεροs, γερµανικόs αυτή τη φορά, Aττίλαs ήρθε να εξανδραποδίσει το ελεύθερο κοµµάτι του µαρτυρικού νησιού. Έτσι, και οι δύο κρατικές οντότητες του ελληνικού έθνουs, η Ελλάδα και η Κύπροs, µεθοδικά και µε τη συνεργασία της εγχώριας πολιτικήs και οικονοµικήs 0λιγαρχίας, µετατράπηκαν σε αποικίεs χρέους του διεθνούς χρηµατοπιστωτικού κεφαλαίου. Οι δανειακές συµβάσεις και τα συνηµµένα σ’ αυτές Μνηµόνια εξαφάνισαν κάθε ίxνos εθνικήs ανεξαρτησίας και µετέφεραν το κέντρο των αποφάσεων για την τύχη του ελληνισµού στο Βερολίνο, τις Βρυξέλλεs και τη Φρανκφούρτη. Η τριαρχία (τρόικα), στην κάθε αποικία, αποφασίζει σχεδόν για τα πάντα. Από τα πιο µικρά (π.χ. δόσεις στην εφορία, ωράριο καταστηµάτων, παροχή φαρµάκων κ.λπ.) µέχρι τα πιο σηµαντικά (εκποίηση στρατηγικών υποδοµών όπωs φυσικό αέριο, ηλεκτρισµόs, νερό, αεροδρόµια, λιµάνια, διάλυση της αµυντικήs βιοµηχανίαs κ.λπ.). Τις αποφάσεις – διαταγές της τριαρχίας υλοποιούν, πολλέs φορέs µε υπερβάλλοντα ζήλο, οι εγχώριες ελληνόφωνεs κυβερνήσεις οι οποίεs απολογούνται ανά τρίµηνο στους επιθεωρητές και καθηµερινά στoυς υπαλλήλουs της TASK FORCE του Χόρστ Ράϊχενµπαχ και στον υφυπουργό της γερµανικήs κυβέρνησηs Xανς Γιόακιµ Φούχτελ. Πρόκειται για τον ορισµό του δωσιλογισµού… »,

        Ο Ν. Ιγγλέσης αποκαλύπτει όλη την πονηρή µνηµονιακή προπαγάνδα που ασκείται για τη  θεοποίηση του διαβολικού ευρώ. Γράφει: «Σύµφωνα µε την ασύλληπτης  έκτασης και βάθους, γκεµπελικής υφής προπαγάνδα, που εκπέµπουν όλα τα ντιλίβερι µπόις του ευρύτερου κόµµατος του Μνηµονίου, όσα υφίσταται η ελληνική οικονοµία και κοινωνία είναι το τίµηµα που πρέπει να πληρωθεί για να σωθεί η χώρα, να αποφευχθεί το GREXIT, να παραµείνουµε στην Ευρωζώνη. Μετέτρεψαν ένα νόµισµα, το ευρώ, σε φετίχ, αλλά πατρίδα µας δεν είναι το ευρώ, ιδεολογία µας δεν είναι ο δωσιλογισµός και το µέλλον µας δεν µπορεί να είναι ο ραγιαδισµός. Η γκεµπελικής υφής προπαγάνδα άρχισε µε την υπογραφή της πρώτης δανειακής σύµβασης – Μνηµονίου, τον Μάιο του 2010, από τους αλήστου µνήµης Γιώργο Παπανδρέου και Γ. Παπακωνσταντίνου. Στην πορεία, ο µηχανισµός προπαγάνδας οργανώθηκε υπό την υψηλή εποπτεία της τριαρχίας (τρόικας) και εντάχθηκαν σ’ αυτόν, πέραν των πολιτικών, οικονοµικοί παράγοντες, πανεπιστηµιακοί και κυρίως µεγάλος αριθµός αργυρώνητων δηµοσιογράφων που αποτελούν την αιχµή του δόρατοs για τη χειραγώγηση (δηλαδή εξαπάτηση) της κοινής γνώµης. Το αποκορύφωµα της δράσηs του µηχανισµού πρoπαγάνδαs σηµειώθηκε την περίοδο Μαίου – Ιουνίου του 2012, κατά τη διάρκεια των δύο εκλογικών αναµετρήσεων, όταν η τριαρχία και τα εγχώρια µίσθαρνα όργανά της έπαιξαν τα ρέστα τους προκειµένου να µη χαθεί ο έλεγχοs του ελληνικού προτεκτοράτου και δυστυχώs το πέτυχαν… ».

         Θυµίζουµε, ότι τέλη Μαίου του 2012, λίγο προ των δεύτερων εκλογών του lουνίου, η Εθνική Τράπεζα µε έκθεσή της (την οποία προέβαλλαν ποµπωδώs όλα τα µνηµονιακά πληρωµένα ΜΜΕ) τροµοκρατούσε τον κόσµο λέγονταs: «Μια έξοδος από το ευρώ θα οδηγούσε σε σηµαντική πτώση του βιοτικού επιπέδου του Έλληνα πολίτη… ». Κι έρχεται κατόπιν ο Λουκάς Παπαδήµος, µε «µυστική έκθεση του Μαξίµου» που δεν ήταν καθόλου µυστική και φοβέριζε για… «πυρηνικό χειµώνα» που θα ενσκύψει στην Ελλάδα στην περίπτωση εξόδου της χώρας από το ευρώ. Αυτό τον ρόλο έπαιξε ο Παπαδήµοs…

      Ο Νίκοs lγγλέσης στο βιβλίο του, που είναι καταπέλτηs για τη συγκυβέρνηση, παρουσιάζει το σχέδιο που από τον Μάιο του 2010- εφαρµόζει η τριαρχία στο ελληνικό πειραµατόζωο. Αυτό το ύπουλο εξοντωτικό σχέδιο ενστερνίστηκαν Σαµαράs – Βενιζέλοs – Στουρνάρας, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στο Βερολίνο και στον διεθνή καπιταλισµό. Κι όχι µόνο αυτό. Το βιβλίο έχει µεγαλύτερη αξία διότι καταγράφει και τη λύση που µπορεί να δοθεί για να επανακτήσουµε την ελευθερία µας. Κι αυτό να το προσέξουν όλοι οι πολιτικοί. Τι µπορεί να γίνει; α) Εθνικοποίηση τηs Τράπεζας της Ελλάδος ώστε αυτή να παύσει να αποτελεί παράρτηµα τηs Ευρωπαϊκήs Κεντρικής Τράπεζας και να µπορεί να κόβει και να κυκλοφορεί χαρτονόµισµα τη νέα δραχµή. β) Επιστροφή του χρυσού και των σuναλλαγµατικών αποθεµάτων της χώρας από το εξωτερικό στην Τράπεζα της Ελλάδος. γ) Τοποθέτηση κρατικού επιτρόπου σ’ όλες τις τράπεζεs για να ελέγχεται η τήρηση της νοµισµατικήs πολιτικήs. δ) Διαχωρισµός των τραπεζών σε εµπορικέs και επενδυτικέs. ε) Δηµιουργία δύο επενδυτικών τραπεζών, η µία για τον πρωτογενή τοµέα της οικονοµίας, µε επανασύσταση της ΑΤΕ, και η άλλη για τη βιοµηχανία-βιοτεχνία, µε κεφάλαια του κράτους.

         Το βιβλίο του Νίκου Iγγλέση «Επιστροφή στη δραχµή» σύρει το παραπέτασµα της ευρωπαϊκήs απάτης και ρίχνει φωs στον δρόµο που πρέπει να ακολουθήσουµε για να ξαναγίνει η Ελλάδα ελεύθερο και ανεξάρτητο κράτος. Αποτελεί αποστοµωτική απάντηση στο υποκριτικό ερώτηµα που απευθύνει η µειοδοτική συγκυβέρνηση στην αντιπολίτευση: «Πέστε µας ποιός άλλος δρόµος υπάρχει έξω από το ευρώ» … Υπάρχει δρόµος λοιπόν και οι προσκυνηµένοι στο Βερολίνο δεν θα µπορούν, πλέον, να παίζουν θέατρο. Σαµαράs – Βενιζέλοs – Στουρνάρας αρκετό κακό έκαναν στη χώρα. Ήλθε η ώρα να φύγουν. Εκτόs από ευρωεκλογέs και δηµοτικέs,  θα έλθουν και οι εθνικές  εκλογές, παρά την αγωνιώδη προσπάθεια των γερµανόδουλων να τις αποφύγουν. Ο λαός θα τους τιµωρήσει σκληρά. Κι αν θέλει να προσφέρει µια υπηρεσία στον τόπο ο Πρόεδρος της Δηµοκρατίαs, ας παραιτηθεί για να επισπεύσει την προσφυγή στις κάλπες.

       Διάφορα ξένα ΜΜΕ -φερέφωνα των τραπεζιτών- βλέποντας την άνοδο που σηµειώνει στις δηµοσκοπήσειs ο ΣΥΡΙΖΑ, άρχισαν την τροµοκρατία εν όψει των ευρωεκλογών. Διατυµπανίζουν, υπό µορφή «αναλύσεων», την απειλή προς τους Έλληνες: «Εάν έλθει ο Τσίπρας, θα γνωρίσετε χειρότερα δεινά από αυτά που υφίστασθε σήµερα …». Πέραν του ότι χειρότερα µέτρα από τη λαίλαπα του Στουρνάρα δεν υπάρχουν, η αντιπολίτευση διαπράπει ένα καίριο λάθος: Προσπαθεί να πείσει ότι δεν είναι κατά του ευρώ! Την άκρως αντίθετη οδό οφείλει να ακολουθήσει. Να δηλώσει ξεκάθαρα ότι λύση αποτελεί µόνον η έξοδος από την Ευρωζώνη και η επιστροφή στη δραχµή.

       Να αναλύσει µε στοιχεία το θέµα – όπως κάνει ο lγγλέσης στο βιβλίο του και όπως έχουν εξηγήσει µε σαφήνεια πολλοί οικονοµολόγοι και πανεπιστηµιακοί – και να χαράξει γραµµή πλεύσης, κατανοητή στις µάζεs. Μόνον µ’ αυτό τον τρόπο οι ψηφοφόροι θα ακολουθήσουν µε εµπιστοσύνη τα αντιµνηµονιακά κόµµατα και θα τους δώσουν αδιαµφισβήτητη πλειοψηφία. Τότε µόνον οι ξένοι πάτρωνεs θα αντιληφθούν ότι έχουν χάσει το παιχνίδι. Όσο µας ελέγχουν µε το δικό τους νόµισµα, µπορούν να εκβιάζουν και να τροµοκρατούν. Όταν δουν ότι η Ελλάδα αλλάζει πορεία και δεν τους έχει ανάγκη, θα αρχίσει η αντίστροφη µέτρηση και η ανίερη προπαγάνδα του ευρώ θα καταρρεύσει. Κι ακόµα, οι αντιµνηµονιακοί πολιτικοί έχουν καθήκον να διακηρύξουν πpος τον λαό ότι η Γερµανία είναι χώρα εχθρική και στο εξής θα πρέπει να διαµορφωθεί τελείως διαφορετικά η εξωτερική µας πολιτική. Εξετάσεις «καλής διαγωγής» να δώσει η Μέρκελ απέναντι σε εµάς κι όχι εµείς να σκύβουµε τον αυχένα σ’ αυτήν και να τρέµουµε για τις «υποχρεώσεις» µας.

         Καµία υποχρέωση δεν έχουµε απέναντι στο Δ΄ Ράιχ και στον δεσποτισµό των Βρυξελλών. Ο «ψυχασθενής τεκνοκράτης» Στουρνάρας πρέπει να πάψει να ταλανίζει µε την παρουσία του την πολιτική ζωή της χώρας. Σαµαράς και Βενιζέλος, που εστήριξαν τον άνθρωπο του Βερολίνου και των τραπεζικών συµφερόντων, φέρουν όλεs τις ευθύνεs για το κατάντηµα της ελληνικήs κοινωνίαs. θα υποστουν κάποια µέρα και τις συνέπειεs. Μικρή σπίθα ελπίδας για εθνική απελευθέρωση παραµένει η αντίσταση κατά του ευρώ. Σ’ ένα στίχο του, ο Τάσος Λειβαδίτηs σαλπίζει το κάλεσµα: «Ελάτε, λοιπόν όλοι µαζί, να φυσήξουµε αυτό το µικρό καρβουνάκι στη χόβολη της ελπίδας… ».

Το άρθρο αυτό δημοσιεύθηκε
Στο «Παρόν της Κυριακής», 26 Ιανουαρίου  2014