Τα έσοδα φτάνουν για να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις

 του Νίκου Ιγγλέση

Με το Μνημόνιο  να έχει αποτύχει, στη συνείδηση της πλειοψηφίας των πολιτών, και την προσωπική του αξιοπιστία να έχει καταρρεύσει, μετά και την τελευταία αποκάλυψη των δηλώσεων του Ντομινίκ Στρος-Καν, ο Γ. Παπανδρέου επανέρχεται σ’ ένα παλιότερο επιχείρημα της Κυβέρνησής του, ότι δηλαδή  τα 110 δισ ευρώ του δανείου από την Τριαρχία (Τρόϊκα) ήταν απαραίτητα για να πληρώνουμε μισθούς και συντάξεις. 

Την περασμένη Παρασκευή, μιλώντας στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ  Α. Τσίπρα, ο Πρωθυπουργός είπε: «Θέλετε να καταγγείλουμε το Μνημόνιο, πείτε το στον ελληνικό λαό, θέλετε να μην πάρουμε την επόμενη δόση πείτε το, αλλά τότε να μας πείτε πώς θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο». Σ’ άλλο σημείο της ομιλίας του ο Γ. Παπανδρέου είπε: «Με το Μνημόνιο πληρώνουμε το μισθό σας κ. Τσίπρα και το μισθό των υπαλλήλων σας», υπονοώντας τους  τυχόν υπαλλήλους του ευρύτερου Δημόσιου τομέα που έχουν αποσπαστεί στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Το επιχείρημα αυτό τη Κυβέρνησης και του προπαγανδιστικού μηχανισμού της, που καλλιεργείται από το Μάϊο του 2010 που υπογράφτηκε το Μνημόνιο, αποτελεί μια τεράστια απάτη. Την απάτη αποδεικνύουν τα στοιχεία του τελευταίου Προϋπολογισμού, σύμφωνα με τον οποίον τα συνολικά καθαρά έσοδα του κράτους το 2011 από τους άμεσους και έμμεσους φόρους θα φτάσουν τα 55,5  δισ ευρώ. Από την άλλη οι δαπάνες για μισθούς και συντάξεις για το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων θα ανέλθουν στα 21 δισ ευρώ.

Μια απλή αφαίρεση αποδεικνύει ότι από το σύνολο των καθαρών εσόδων του κράτους μετά την πληρωμή μισθών και συντάξεων απομένουν περίπου 34,5  δισ ευρώ για τις υπόλοιπες δαπάνες του Δημοσίου. Άρα το δάνειο των 110  δισ ευρώ του Μνημονίου δεν δόθηκε για μισθούς και συντάξεις αλλά για να μπορεί η Ελλάδα να εξοφλεί τα τοκοχρεολύσια των παλαιότερων τοκογλυφικών δανείων.

Ο Γ. Παπανδρέου, οι υπουργοί του και ο γκεμπελικής (λέγε, λέγε και όλο κάτι  θα μείνει) υφής προπαγανδιστικός μηχανισμός που έχουν διαμορφώσει, γνωρίζουν ότι το επιχείρημα είναι έωλο και ψευδές, αλλά στόχος τους είναι η τρομοκράτηση του ελληνικού λαού. Από το Μάϊο του 2010 που υπογράφτηκε το Μνημόνιο μπήκε σε εφαρμογή η «επιχείρηση φόβος». Μια καλά σχεδιασμένη επιχείρηση που έθετε στους πολίτες το τρομοκρατικό ερώτημα «μέτρα ή χρεοκοπία». Σήμερα, ένα χρόνο μετά, μπροστά στο οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο της πολιτικής που του υπαγορεύει η Τριαρχία και τα συμφέροντα που εκπροσωπεί, ο Γ. Παπανδρέου επιχειρεί με το ίδιο επιχείρημα να τρομοκρατήσει του Έλληνες πολίτες. Θέλετε τους κουτσουρεμένους μισθούς και τις κουτσουρεμένες συντάξεις ή καθόλου μισθούς και συντάξεις, άν προτιμάτε το πρώτο μην αντιδράτε στο Μνημόνιο και την πολιτική που εφαρμόζει η Κυβέρνησή μου.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ  ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ,   15  Μαΐου 2011


Advertisements